Българинът може да се труди в 20 от 26-те членки на Евросъюза

Българинът може да се труди в 20 от 26-те членки на Евросъюза

След договорката с Испания българите вече могат да се трудят свободно в 20 от общо 26-те държави членки на Европейския съюз. Ограниченията се запазват само за Англия, Ирландия, Германия, Австрия, Белгия и Холандия.

От 1 януари 2009 година Гърция отваря работния си пазар за свободен достъп на българи и румънци, съобщи за Агенция “Фокус” експерт в кабинета на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова. В българското посолство в Атина е получено официално писмо, с което се съобщава, че гръцкото правителство е взело решение след 1 януари да спре да прилага преходните разпоредби, според които работници от България и Румъния нямаха право да работят в Гърция. „Фокус” припомня, че на 20 декември стана ясно, че Испания и Дания същао отварят трудовите си пазари за българи от 1 януари.

08 Януари 2009.
Както всички новини и тези последните по-горе се оказват, че не са от най-верните.
Ето какво намерих днес след съобщението, че Португалия и Унгария отварят пазара си за българи и румънци:

Над 50 на сто от държавите-членки отвориха трудовия си пазар за българи, но засега ограничения за свободно движение на наши работници остават за Австрия, Германия, Белгия, Ирландия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Великобритания и Франция. В някои страни като Италия и Франция, обаче, има разрешителен режим с облекчен достъп до определени сектори на пазара на труда.

10 Април 2009
След 1 май работим в Дания
Дания премахва ограниченията на пазара на труда за българи и румънци, съобщи румънската агенция Медиафакс, цитирана от БТА.