Гостоприемство по гръцки – или с кола до Гърция

Доста хора са си изпатили и споделят горчив опит от “евтини” разходки и почивки с кола в съседна Гърция.

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=40&t=140896&sid=28b7e50161f1409cea2613644090d24a Тука, “car_manqk” разказва как отишъл като туристс автомобила си, как го пуснали да влезе в съседна Гърция без забележки и на излизане от Гърция са го спрели и са го прекарали да си махне фолиото от стъклата на колата иначе трябвало да плати глоба от 80 евро.

Статия от 11 юли 2010г. от Дир-а “Масово глобяват български шофьори в Гърция” или как гръцките катаджии пълнят продънения си бюджет и нормативи за глоби само на гърба на българските пишман туристи с коли.

Още една добра статия, но от в-к 24 часа с автор Доц. ИВАН Т. ТОДОРОВ озаглавена “Гръцки полицаи, не на наш гръб!” Както се разбира от наблюдението на господина, а и не само негово впечатление – гърците целенасочено спират и глобяват къде с основание, къде без колите с български номера и това на най-доброто място за това – в 30-те километра около границата с България. Няма как да ги заобиколиш. И не спират само джигити и т.н., а поголовно и целенасочено с едната мисъл – бързичко да напишат доста глоби.

Други основни неща за които глобяват:

  • радар-детектори и антирадари
  • теглич, който не се прибира
  • затъмнени стъкла, не е ясно още какво става с фабрично затъмнените, или пък дали важи ако са само задните
  • за това, че сте с БГ номер… 😉

Ето и извадка на някой глоби и коментари по темата:
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=89633.0

Още по въпроса: