Хотелски комплекс “Езерото” – Костенец

Само на 80 километра от София и на 28 от зимния ски-курорт “Боровец”, в сърцето на престижния в миналото курорт с минерални бани “Костенец баня” гостоприемно ви очаква хотелски комплекс “Езерото”. Беше трудно да си резервираме стая 2-3 седмици предварително през летния сезон (август 2012). Останахме наистина доволни, защото:
– обслужването беше вежливо и добро
– стаите бяха просторни и добре поддържани
– храната в ресторанта беше много добра и цените бяха добри за обстановката и качеството което получавахме
– хората са се постарали да направят нещо наистина добро за почивка – езерце, патки в него, малко зоопаркче с няколко различни животни
– басейните са с минерална вода и бяха приятно топли, имаше и спасител, поддържани шезлонзи, тревни площи и басейни
– бяха се погрижили навсякъде по пътя от влизането в гр. Костенец до вилното селище Костенец и през него до хотел Езерото да има табели. Иначе щяхме сигурно доста да се мотаме и да питаме.

До СПА центъра не стигнахме, но пък бяхме на басейните и много ни хареса съчетанието на планинската природа и гората и минералните басейни на открито. С паркирането в уикендите е малко трудничко, понеже идват и доста хора само да хапнат и на басейните, което показва пак, че обслужването и условията са добри.

Силно го препоръчвам този комплекс. Един от малкото добри в БГ според мен:

http://www.ezeroto.com/

Ето и GPS координати на хотелски комплекс “Езерото” – Костенец:

Decimal Degrees (WGS84)
Latitude       42.251379
Longitude   23.810417

Degrees, Minutes & Seconds
Latitude       N42 15 04
Longitude   E23 48 37

GPS
Latitude       N 42 15.083
Longitude   E 23 48.625

UTM
Area   34N
X           731843
Y           4681512

Иначе като си търсехме нещо за почивка през уикенда близо до София (до 100 километра и с малко планинско каране) се спряхме на района на Костенец. Не бяхме ходили там.  Попаднахме на реклама на Езерото. Опитахме се да резервираме, но нямаше места за следващите 2-3 седмици през август 2012. За това бяхме си резервирали една нощувка в новия “спа” хотел (аз не разбрах какво му е спа-то, но това е друга тема) Костенец ( страницата му е: spahotelkostenec . com – да не става реклама) също се намира в местност Вили Костенец с идеята ако ни хареса да останем още един ден през уикенда. Като резултат бяхме доста недоволни и за това решихме да не седим втори ден там, а и като звъннахме в хотел Езерото се оказа, че се е освободила една стая. Преместихме се там и останахме много доволни (а цената беше само с 5 лева по-скъпо от спа хотел Костенец, а обслужването, условията, храната и почивката в пъти по-добра. Просто несравнимо).

Дано все така да продължат добре да го поддържат хотел Езерото и все повече доволни туристи от БГ туризма да има.